Türkiye’s Real Estate Market: An Innovative Approach Against World Trends

Gayrimenkul sektörü dünyada ve Türkiye'de her geçen gün büyüyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, özellikle gayrimenkul fiyatlarının artmasıyla birlikte sektörün küresel ölçeğe ulaştığı noktayı gözler önüne seriyor; Türkiye'nin gayrimenkulde fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini geride bıraktığı görülüyor. Türkiye gayrimenkul piyasası dünya trendlerine karşı yenilikçi bir yaklaşımdır

Başarılı ekonomi, artan nüfus, nitelikli ve rekabetçi işgücü, liberal ve yenilikçi yatırım ortamı, altyapı, merkezi konum, enerji koridoru ve terminali, düşük vergiler ve geniş iç pazar gayrimenkul sektörünü olumlu yönde etkilemeye devam ediyor. Dünyadaki eğilime paralel olarak Türkiye'de gayrimenkul yatırım miktarı ve buna bağlı proje geliştirme çalışmaları artmaktadır. Türkiye'de son yıllarda önemli bir büyüme potansiyeli ile ekonomiye katkı sağlayan gayrimenkul sektörü, gelecekte de ekonominin kalbi olmaya devam edecek.

Pitoresk doğası, çeşitlendirilmiş yatırım fırsatları ve gelişmiş medeniyeti, Türkiye'yi yalnızca gayrimenkule yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların ilgi odağı haline getirmektedir. Türkiye ayrıca daha fazla yatırımcı çekmek için birçok fırsat ve olanak sunuyor ve bu da Türk emlak piyasasını en güçlü ve en ünlü pazarlardan biri haline getirdi.

Öte yandan Türkiye, devlet yardımlarının destek paketlerini sunarak yabancı yatırım akışını kolaylaştırmada en iyi ülkelerden biridir. Türk hükümeti, yabancı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya ikna etmek için vergi indirimleri ve katma değer vergisi muafiyetlerinden başlayarak Türk vatandaşlığının verilmesine kadar mükemmel teklifler sunuyor. Türkiye'de gayrimenkul yatırımları gelir fırsatları ve güvenli bir gelecekle buluşuyor.

İşte Türkiye'de gayrimenkul sektörüne dair bazı veriler

  • 2022 yılı Aralık ayında 436 bin 721 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve 6 milyar 411 milyon 106 bin 486 lira tapu harcı geliri elde edildi.
  • Güçlü talep ve enflasyonist eğilimden kurtulma çabaları, konut fiyatlarında önemli bir artış oldu. TCMB tarafından açıklanan Şubat 2023 verilerinde; geçen yılın aynı ayına göre yüzde 141,5 arttı.
  • Büyük şehirlerdeki yerleşim alanlarının değerindeki artışın da devam ettiği gözlemleniyor.
  • TOKİ faaliyetleri ile başlatılan konut inşaatı ve kentsel dönüşümün sektör üzerinde önemli bir olumlu etkisi olacağı öngörülebilir.
  • Türkiye, emlak piyasasında Letonya, Yunanistan, Hindistan ve Avustralya'yı geride bırakacak çok çeşitli projelere sahiptir.
  • Gayrimenkul sektörüne yapılan yatırımların büyük bir kısmı İstanbul, Ankara, Antalya, Alanya, muğla, Bursa ve Yalova gibi büyük ve turistik illerde yer aldı

The construction and real estate sector is affected by both global and domestic dynamics. In this context, in order to reduce the possible negative effects that may be experienced, and to turn the situations that may be positive into a sustainable situation, the Turkish government took the step to make some arrangements from legal regulations to financial instruments and institutions. The construction and real estate sector in Türkiye has reached a global size in terms of both employment and production and is making its best efforts to make the process more sustainable.

Keep up to Date with the Latest Market Trends and Opportunities in Türkiye!
Join Our Network

Keep up to Date with the Latest Market Trends and Opportunities in Türkiye!

Total Email Subscribers 30.000+

Loading...