3 Najvaznija Koraka u Kupovini Nekretnine u Turskoj

Odrzati fokusi logıcko glediste vrlo je vazno prilikom kupovine nekretnine. Prilikom donosenja odluke koja ukljucuje znacajne svote novca i ustede, postaje jos vaznije izbjegavati greske. Kupovina nekretnine je u svojoj srzi proces donosenja odluka, a donosenje ispravnih odluka osnazuje investitora prema pozitivnijem ishodu. Zato smo istakli glavne korake kupovine nekretnina u Turskoj.

PLANIRAJTE BUDZET PRILIKOM KUPOVINE NEKRETNINE U TURSKOJ

PLANIRAJTE BUDZET PRILIKOM KUPOVINE NEKRETNINE U TURSKOJ

Prije nego sto preduzmete bilo kakav korak ka kupovini nekretnine, prvo morate pronaci odgovore na jedno najkriticnije pitanje: Kakvu nekretninu u Turskoj mogu priustiti? Kupovina nekretnine je dug proces za koji je potrebno mnogo vremena i truda da se zavrsi. Svaki finansijski zastoj moze dovesti do potpunog otkazivanja procesa kupovine nekretnine, izlazuci kupca finansijskim poteskocama. Zato najvazniji prvi korak u kupovini nekretnine za prodaju u Turskoj mora biti odredjivanje vašeg budzeta.

Koja je vaznost budzeta za investiranje u nekretnine?

Ako jednostavno mozete i spremni ste da platite ukupan iznos nekretnine gotovinom, moci cete izbjeci dugorocna finansijska planiranja. Medjutim, ako niste u mogucnosti da platite cijeli iznos, morat cete odluciti o planu placanja i najvjerojatnije o hipotekarnom kreditu za financiranje kupovine nekretnine. Novi stambeni projekti izgradjeni u Turskoj obicno traju 1-2 godine da se zavrse i mozete se prijaviti za plan hipoteke na maksimalno 10 godina u Turskoj (15 godina sa izuzecima). To jednostavno znaci da svaki kupac koji danas ima dovoljno novca i finansijske stabilnosti, mora planirati godine u buducnost. Zato postavljanje budzeta mora biti prvi i najkriticniji korak u kupovini nekretnine u Turskoj.

Ako cete kupiti nekretninu u Turskoj na rate, od vas ce se sigurno traziti da uplatite akontaciju. Ovaj iznos ce zahtijevati placanje znacajnog iznosa u gotovini. S druge strane, ako cete kupiti nekretninu u punom iznosu, ukupan iznos cete morati platiti u gotovini. U svakom slucaju, morat cete usmjeriti ozbiljan dio svoje ustedjevine direktno u svoju investiciju u kratkom vremenu. Ovo je kada vasi mjesečni podaci, stednja i kreditni rezultati igraju vaznu ulogu u kupovini nekretnine u Turskoj i moraju se smatrati osnovnim segmentima vase investicije.

PRONADJITE PRAVOG AGENTA ZA NEKRETNINE U TURSKOJ

Zasto je vazan rad sa agentom za nekretnine?

Pravi agent za nekretnine igra vitalnu ulogu za investitore. Uzimajuci u obzir ozbiljne kolicine novca, faktore i slozene procedure ukljucene u proces; pronalazenje pravog i pouzdanog agenta za nekretnine je najvaznije za ulaganje u nekretnine. Pravi agent moze pomoci investitorima da pronadju tacnu nekretninu koju traze zahvaljujuci detaljnom portfelju koji imaju. Takodjer, agenti za nekretnine mogu investitorima pruziti mogucnost ranog ulaganja u nekretnine koje jos nisu izasle na trziste. Ako se odabere pravi agent za nekretnine, rani pristup ovim pocetnim prodajama nekretnina u fazi projekta, fazama prije pokretanja itd. moze dati investitoru veliku prednost kao prvom od kupaca.

U vecini slucajeva, investitori u nekretnine zapocinju svoje istrazivanje na mrezi. Medjutim, ono sto pocinje na mrezi ne smije se zavrsiti online. Za investitore je veoma vazno da kontaktiraju, pozovu i dogovore sastanak u stvarnom svijetu sa agentima za nekretnine jer ce to pruziti zadovoljavajuce rezultate, jer ce investitori imati priliku svjedociti radnom okruzenju, obilasku nekretnine uzivo i izjave prethodnih investitora.

Trebate li imati agenta za nekretnine prilikom kupovine nekretnine?

Agent za nekretnine takodjer djeluje kao lokalni partner za stranog investitora koji dolazi iz inostranstva ili drugog grada. Ova funkcija pruza pogodnost kada vam se na putu nadju slozene birokratske procedure. Strucnjaci za nekretnine ce biti sposobniji da pruze pojednostavljenu uslugu za rjesavanje papirologije. Ovo je takodjer vazno kako bi ızbjegli prevare jer vas nece zastupati lokalni privatnik, vec sluzbena kompanija koja ni na jedan nacin nece dozvoliti da srusi svoju zasluzenu reputaciju.

Rad sa pravim agentom za nekretnine takodjer vam moze koristiti pri mnogo brzim povratom ulaganja od vase investicije. Agenti koji prodaju imovinu obicno pruzaju usluge iznajmljivanja i ponovne prodaje nekretnina koje su prodali. To znaci da mozete kupiti nekretninu u Turskoj za investiciju od svog agenta i početi zaradjivati ​​prihod od najma dok to placate samo ako ovlastite istog agenta kao i zakupac.

PRONADJITE PRAVU NEKRETNINU U TURSKOJ

PRONADJITE PRAVU NEKRETNINU U TURSKOJ

Kako pronaci savrsenu nekretninu u Turskoj?

Nakon sto ste ulozili trud u procjenu vase finansijske situacije i partnera, stigao je najlicniji i najprijatniji dio kupovine nekretnine u Turskoj: Pronalazenje prave nekretnine na prodaju u Turskoj. Kreiranje liste koje morate imati za nekretninu koju trazite bit ce koristan pocetni korak koji se moze obaviti za stolom. Ako, na primjer, planirate da se uselite sa svojom porodicom, razgovor s njima o neophodnim karakteristikama takodjer ce vam pomoci da razjasnite karakteristike vase buduce nekretnine.

Stvari koje treba znati kada kupujete nekretninu

Kada imate jasnu sliku o svojim kriterijima, mozete podijeliti ove informacije sa svojim agentom za nekretnine i zapoceti potragu za odgovarajucom nekretninom za prodaju. Najbolje je ne praviti kompromise oko lokacije i rasporeda nekretnine koju trazite. Jer, ovo su dvije najvaznije karakteristike nekretnine koje ce direktno utjecati na vaše zivotno iskustvo i gotovo je nemoguc zadatak poboljsati ih. Lako popravljivi detalji kao sto su boje enterijera ili namjestaj ne bi trebalo da vas brine.

Takodjer je vazno gledati u buducnost kada ulazete u ovu investiciju i birate najbolji kvart sa najvecim potencijalom. Vazno je zapamtiti da je ne tako sjajna nekretnina u odlicnom susjedstvu mnogo bolja investicija od sjajne nekretnine u ne tako sjajnoj cetvrti. Buduci da ce rast kvarta potaknuti vrijednost nekretnine koju trazite, bit ce mnogo mudrije odluciti se za nekretninu na boljoj lokaciji.

Vrijednosti nekretnina u toj oblasti takodjer se moraju uzeti u obzir i koristiti kao povratna informacija o cijeni za vas posao. Mozete procijeniti buduci trend na trzistu prikupljanjem informacija o zakljucenim poslovima, listing cijenama i to ce vam dati prilicno korisnu prognozu vrijednosti vase investicije u godinama koje dolaze.

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...