Najjeftiniji Stanovi i Nekretnine u Turskoj

Jeftine nekretnine u Turskoj san je mnogih. Sa čime se Turska obično povezuje?

Uz odmor, all-inclusive odmor na plaži, svježe proizvode i visok nivo udobnosti. Šta ako biste imali priliku ne samo da produžite ovaj osjećaj odmora na neodređeno vrijeme, već i pritom zaradite?

U posljednjih nekoliko godina, kupovina nekretnina u Turskoj postala je vrlo profitabilna za investitore čak i s ograničenim budžetom. Stanovanje u Turskoj je od velikog interesa za srednju klasu i penzionere iz inostranstva.

Uzimajući u obzir dvije godine pandemije i promjene koje je nanijela u političkom i finansijskom svijetu, pitanje preseljenja u inostranstvo postalo je aktuelnije nego ikad. Strani državljani tradicionalno teže da se sele bliže moru gdje je toplije: Turska, Tajland, Kipar, Španija i Francuska.

Zašto nekretnine u Turskoj?

Zbog pandemije COVID-19 i naknadnog smanjenja turističkog toka, cijene nekretnina u mnogim zemljama počele su opadati stvarajući povoljne uslove za ulaganja. Međutim, u većini evropskih zemalja vlasnici nekretnina nisu uvjereni da daju popuste. Naprotiv, cijena najprofitabilnijih nekretnina (na primjer onih u centralnim regijama ili uz more) je porasla. Štaviše, na prodaju se stavljaju „problematični” stanovi opterećeni dugovima.

Kupovina nekretnina za ulaganje, boravak ili državljanstvo u Evropi takođe nije jeftina. Na primjer, da biste dobili boravišnu dozvolu kroz ulaganje u nekretnine u Španiji, iznos kupovine mora biti najmanje 500.000 €.

Uzimajući u obzir sve gore navedene faktore, najpogodnija opcija su nekretnine u Turskoj. Ekonomija zemlje je u usponu zahvaljujući nekoliko faktora: Trgovinski promet sa zemljama EU i Perzijskog zaljeva se povećava, priliv investicija i podrške vladinim programima raste i takav razvoj poboljšava stambeno tržište. Dodatno; Povoljna klima - posebno na mediteranskoj obali -, pristupačne cijene stanovanja i hrane, u kombinaciji sa pristojnim životnim standardom, profinjenim medicinskim uslugama i dobro uspostavljenim obrazovnim institucijama čine Tursku zaista atraktivnom lokacijom za kupovinu nekretnina. Stanovanje, posebno u odmaralištima - na primer nekretnine u Antaliji - pogodno je ne samo za sopstveni stalni boravak, već i za generisanje visokog prihoda od najma: tokom špice sezone cene tradicionalno rastu što dovodi do povećanja profita od najma ili preprodaje.
Također, dobijanje boravišne dozvole u Turskoj je prilično jednostavno: boravišnu dozvolu možete dobiti kroz ulaganje u nekretnine bez obzira na iznos kupovine. Nekretnina može koštati čak 30.000 $ ili 300.000 $. Boravišna dozvola daje mnoga prava i otvara mnoga vrata u turskom društvu: obrazovanje i zdravstvenu njegu, otvaranje bankovnog računa i još mnogo toga. Osim toga, registracija ne oduzima mnogo vremena i truda i obavlja se u okviru zahtjeva državnog zakonodavstva.

Turska vlada ohrabruje ulaganje u nekretnine: Nakon pet godina posjedovanja nekretnine možete podnijeti zahtjev za državljanstvo, a prilikom kupovine nekretnine u vrijednosti od 400.000 $ ili više tursko državljanstvo se odmah izdaje (pod uslovom da ne prodate nekretninu u roku od 3 godine) . Najpopularnije nekretnine koje se kupuju radi dobijanja državljanstva su nekretnine u Istanbulu.

Koliko je jeftina nekretnina u Turskoj?

Obilje ponuda na turskom tržištu nekretnina može vas iznenaditi. Stambeni segment se posebno brzo razvija svake godine donoseći stotine elitnih novih zgrada na tržište. Potražnja za kvalitetnim sekundarnim stanovanjem ne zaostaje daleko: „sekundarno“ ostaje privlačno među onima koji traže stambeno zbrinjavanje za vlastiti stalni boravak.

Projekti i novogradnje su najbolji izbor za one koji traže najjeftinije nekretnine. Njegova cijena u početnim fazama izgradnje smatra se najnižom na tržištu. Zahvaljujući praktičnim planovima plaćanja - ratama bez kamate ili bankovnim kreditima - postati vlasnik vlastitog doma u Turskoj je mnogo lakše u poređenju sa drugim zemljama. Građevinarstvo i tržište nekretnina u cjelini pažljivo su regulirani od strane države: U slučaju kašnjenja investitora, zakon djeluje na strani kupca, štiteći njegove interese.

Izgradnja u Turskoj odlikuje se kvalitetom i pouzdanošću: Zemlja se nalazi u zoni seizmičke aktivnosti, pa se izgradnja izvodi uzimajući u obzir najsavremenije inženjerske tehnologije i kriterije seizmičke otpornosti. Posebna pažnja se poklanja udobnosti i sigurnosti stanara - susjedni prostori nude razne pogodnosti, bezbedno su čuvani i pod video nadzorom 24 sata dnevno. Vrijedi uzeti u obzir faktor višestrukog rasta vrijednosti nekretnine kako izgradnja napreduje - dodatni argument u korist ulaganja.

Gotovo polovina investitora kupuje nekretnine za odmor, četvrtina kupuje za stalni boravak, a druga četvrtina za ulaganje.

Minimalna vrijednost nekretnine za državljanstvo je 400.000 američkih dolara. Ako je vaš cilj stalni boravak, onda je ovo sasvim razuman izbor. Ako vam je cilj investicija, onda bi bilo logičnije kupiti deset stanova za 40 hiljada i izdati ih ili preprodati.

Cijena apartmana ovisi o mnogim faktorima u rasponu od površine i broja soba do lokacije (udaljenost od mora) i dostupnosti sadržaja dostupnih u stambenom kompleksu. Zahvaljujući najjednostavnijoj i najtransparentnijoj proceduri kupovine nekretnine, kupovina stanova koji odgovaraju vašim kriterijima i budžetu je vrlo jednostavna.

Najbolja mjesta za kupovinu nekretnina u Turskoj

Prema najnovijim podacima stručnjaka za nekretnine u Turskoj, cijene tekućeg perioda su znatno isplativije u odnosu na prethodne, posebno ako se uzme u obzir trenutni kurs USD i EUR. S obzirom da je prije nekoliko godina turska lira bila otprilike polovina vrijednosti eura; sada stranci mogu kupiti ne jedan nego dva stana ili kupiti kuću o kojoj su prije mogli samo sanjati.

Najpopularnija regija za ulaganje u nekretnine među kupcima iz Rusije i sjeverne i istočne Evrope bila je regija Antalya i Alanya. Privlačeći investitore svojom povoljnom lokacijom i opuštenim načinom života, ova pokrajina i njene regije pružaju stanovnicima osjećaj beskrajne opuštenosti u kombinaciji s ugodnim životom. Nekretnine u Alanji pružaju priliku da stečenu nekretninu pretvorite u visoko profitabilnu investiciju.

Na trećem mjestu je Mersin; mjesto koje spaja razvijeni turizam i urbani život na južnoj obali Turske. Mediteranski mir, sigurnost i zlatne plaže bez ikakvih smetnji od dobro uspostavljene urbane infrastrukture.

Nakon Mersina slijedi Istanbul, grad koji je dugi niz godina bio prioritetna destinacija za domaća i strana ulaganja. Rast prodaje investicionih nekretnina u Istanbulu nastavlja da raste i iznosi oko 20% ukupne prodaje u zemlji godišnje.

Bodrum i Sjeverni Kipar također pružaju rajsko zadovoljstvo i priliku da žive u rangu sa elitnim segmentima stanovništva. Ova dva regiona su dostojni konkurenti u smislu ulaganja ne samo iz drugih regiona zemlje, već i iz evropskih odmarališta.

Konačno, listu upotpunjuje Yalova; mali grad koji se brzo razvija u neposrednoj blizini mora i najvećih gradova u Turskoj.

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...