Zašto Biste Trebali Investirati u Zemljište u Turskoj?

Zašto biste trebali investirati u zemljište u Turskoj?

Prednosti ulaganja u zemljište: nepogrješiva ​​opcija ulaganja koja ima fleksibilne slučajeve upotrebe i idealna je kao kratkoročna i dugoročna ulaganja sa minimalnim rizikom

Posljednjih godina Turska je svjedočila vrhuncu ulaganja u zemljište. Zemlja nudi neusporedive prilike za investitora koji želi profitabilan prinos. Budući da je ulaganje tako ozbiljne količine novca u kupovinu zemljišta u suštini pedantan proces donošenja odluka, neophodno je i korisno identifikovati osnovne motive za ovu vrstu ulaganja. Investicije u zemljište zahtijevaju veliki napor koji se ulaže u istraživanje, proračun i predviđanje dobiti. Zato je potrebno ukazati na prednosti i ključne aspekte kupovine zemljišta u Turskoj.

Zašto investirati u zemljište u Turskoj?

Pristupačne cijene

Najznačajnija karakteristika ulaganja u zemljište u Turskoj je njegova cijena. Cijene zemljišta u Turskoj su posebno pristupačne cijene i čak niska cijena u mnogim slučajevima. Ova činjenica stvara oštar kontrast kada se cijene zemljišta uporede sa već izgrađenim projektima i nekretninama.

Potencijal rasta

Ulaganje u nekretnine u Turskoj ili zemljište za prodaju u Turskoj ima profitabilan potencijal povrata. Ova projekcija je u korelaciji sa rastom turske ekonomije općenito. Takođe, pošto je potražnja za stambenim objektima konstantno velika, vrlo je verovatno da će zemljište sa arhitektonskim statusom (Arsa) porasti u vrednosti u bliskoj budućnosti.

Isti uslovi važe i za zemljište sa poljoprivrednim statusom (Tarla) jer je poljoprivredno zemljište značajno plodno i ima potencijal za poljoprivrednu proizvodnju. Ove oranice će također vremenom dobiti vrijednost, a posebno ih favoriziraju investitori koji se bave izvozom hrane.

Visok potencijal poljoprivredne proizvodnje

Tvrdi se da je 30 % turske zemlje pogodno za poljoprivredu. Ogromnost plodnog zemljišta u Turskoj nudi ugodnu prednost za investitore koji kupuju zemljište u svrhu poljoprivredne proizvodnje.Vast Areas of Available Land for Sale

Dostupno zemljište za prodaju u Turskoj može se naći gotovo bilo gdje u zemlji. Ovo stvara veoma važan pozicioni i strateški značaj za svakog investitora. Mnoštvo dostupnosti stvara osnov za realizaciju punog potencijala ulaganja. Da dam primjer; ako investitor želi da proizvodi poljoprivredne proizvode biće potrebno pronaći plodnu zemlju. Ako investitor želi da ulaže u tešku industriju, zemljište u blizini saobraćaja i infrastrukture će biti povoljno. Turska nudi ovu prednost za investitore u zemljište.

Stalni razvoj novih infrastrukturnih projekata

Infrastrukturni projekti su katalizator koji povećava cijene zemljišta. Ovakvim infrastrukturnim projektima se u srodna područja ubrizgava svježa količina javnog i privatnog novca. Bez obzira na njihov obim, infrastrukturni projekti povećavaju investicioni potencijal tog područja, a to se pretvara u povećanje vrijednosti zemljišta unutar periferne udaljenosti projekata.

Osnova za vašu vlastitu imovinu

Neko može ličiti na zemlju na prazno platno. Od tog praznog platna možete naručiti svoj dom ili izgraditi imanje za svoj posao. Ova metoda vam može pružiti bolji dom koji je savršeno prilagođen vama. Takođe, može biti isplativije jer nećete tražiti profit za razliku od građevinskog investitora.

Vladini poticaji

Ulaganje u zemljište u Turskoj podliježe vladinim poticajima. Turska vlada favorizuje bilo koju vrstu proizvodnje bez obzira na obim. Ako steknete zemljište i koristite ga za proizvodnju dobara i usluga, imat ćete pravo i na državne poticaje. Ovo može pomoći u pokretanju vašeg poslovanja i ostvarivanju većeg povrata od ulaganja

Mogućnost turskog državljanstva

Investicije u zemljište koje imaju vrijednost od 400.000 $ ili više također dolaze sa mogućnošću Turskog državljanstva putem ulaganja. Ovaj aspekt otkupa zemljišta može biti izuzetno koristan, posebno ako ćete svoje zemljište koristiti u poslovne svrhe. Kako ćete postati turski državljanin, bit ćete podložni nižim taksama i porezima u poređenju sa stranim državljaninom koji posluje u Turskoj.

Kako stranac može uložiti u zemljište u Turskoj?

Stranac može kupiti najviše 30 hektara zemlje. Ova akvizicija je također podložna dodatnim uslovima kao što je zemljište ne može biti blizu vojnih baza ili strateških područja itd. Ako ste se odlučili za zemljište, proces sticanja je skoro identičan onom u procesu sticanja nekretnine: Potpisivanje službenog ugovor i vlasnički list u zemljišnoknjižnom uredu.

Kako investitor može imati koristi od/koristiti kupljeno zemljište u Turskoj?

Nema sumnje da će lokacija kupljenog zemljišta imati najveću ulogu u ostvarivanju koristi od te investicije. Ukoliko je investitor kupio zemljište u neposrednoj blizini gradova, određene infrastrukture (mostovi, mega projekti, putevi, javne zgrade itd.) ono se može koristiti kao pasivna investicija. To je kada investitor zadržava imovinu, ali ne upravlja aktivno tom imovinom vjerujući u potencijal rasta vrijednosti s vremenom. Ovo pruža relativno udobniju opciju ulaganja za stranca gdje se ne mora aktivno nalaziti na licu mjesta da bi vodio posao.

Zemljište se također može kupiti za razvoj građevinskih projekata za stambeno zbrinjavanje. Ovaj pristup zahtijeva aktivno upravljanje vašim poslovnim nastojanjem, ali ima visoke profitne marže ako se dobro izvede. Kupljeno zemljište se može iznajmiti i radi profita, što je čest slučaj posebno u poljoprivrednoj proizvodnji. Može se jednostavno kupiti prava eksploatacije ogromne količine zemljišta koje bi moglo biti skupo za korištenje da se kupi. Ova metoda je također korisna za smanjenje rizika jer iznajmljivanje neće biti konačan tip ulaganja kao ulaganje kroz kupovinu.

Sažetak

Ulaganje u zemljište u Turskoj može se upoznati sa ulaganjem u nekretninu u Turskoj. Ne samo da su procesi nabavke ove dvije imovine slični, već i kriteriji za definiranje vrijednosti: Važno je investirati u zemljište uzimajući u obzir lokaciju, način korištenja, arhitektonski/poljoprivredni status, blizinu infrastrukture i ukupnu površinu. Osim toga, zemljište je fleksibilnija investicija iz koje možete pokrenuti potpuno različite vrste poslova i koristiti scenerije. S obzirom na konstantno rastuću tursku ekonomiju i poticaje za infrastrukturna i poljoprivredna ulaganja, posjedovanje zemljišta u Turskoj je rješenje za ulaganje u budućnost.

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...