U službenom glasniku objavljena lista od 6 zemalja čiji građani mogu putovati u Tursku bez vize

Prema odluci koju je potpisao predsjednik Recep Tayyip Erdoğan i objavljenoj u službenom glasniku, građani sljedećih zemalja sada mogu posjetiti Tursku bez vize: Sjedinjene Američke Države, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kanada, Saudijska Arabija i Oman. Ova odluka primjenjuje se na vlasnike običnih pasoša za turističke putovanja. Ova odluka donesena je u skladu sa članom 18 Zakona o strancima i međunarodnoj zaštiti broj 6458.

Prema odluci objavljenoj u službenom glasniku, građani ovih 6 zemalja će moći obavljati turističke posjete Turskoj bez potrebe za vizom. Prema objavi, bit će pružena mogućnost viznog oslobađanja na period do 90 dana svakih 180 dana. Zahvaljujući nedavnim marketinškim naporima Agencije za razvoj turizma Turske, provedenim od Ministarstva kulture i turizma, brzo su postignuti rezultati. Sada građani ovih zemalja mogu lako planirati svoja putovanja i investicije.

Odluka o viznom oslobađanju za putovanja u Tursku pozitivno će utjecati na turizam

Odluka o ukidanju viznih zahtjeva za turistička putovanja za građane Sjedinjenih Američkih Država, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kanade, Saudijske Arabije i Omana, prema mišljenju stručnjaka, značajno pozitivno utječe na turizam. Prema podacima, turisti iz Zaljevskih zemalja često posjećuju Tursku. Stoga će odluka o viznom oslobađanju povećati broj planova putovanja u zemlju.

Prema mišljenju stručnjaka u turističkom sektoru, cilj privlačenja međunarodnih gostiju u zemlju povećat će se za 50%. Podaci pokazuju da su posebno popularni Crno more, Istanbul i Sredozemna regija.

Koje zemlje mogu posjetiti Tursku bez vize?

Pravila posjete Turskoj mogu varirati od zemlje do zemlje. Za detaljnije informacije, međunarodni građani trebaju slijediti pravila putovanja svoje zemlje i Turske. Pri tome se uzimaju u obzir pravila navedena u "Zakonu o strancima i međunarodnoj zaštiti", koji je pripremilo Upravljanje za migracije.

Građani 97 zemalja su oslobođeni vize za Tursku, a građani 23 zemlje mogu dobiti elektroničku vizu bez ikakvih uslova. Turska je prešla na potpuno elektronički vizni sistem od 11. aprila 2014. godine.

Mogućnosti investiranja za međunarodne građane koji posjećuju Tursku bez vize

Međunarodni građani koji putuju u Tursku također će moći iskoristiti prednosti u investicijama u nekretnine. Osim mogućnosti posjete zemlji bez vize na 90 dana, oni će također moći dobiti predstavu o zemlji. Prekrasne plaže, jedinstvena i bogata kuhinja, kozmopolitski način života, neprekidno rastuća trgovina i turizam, planovi karijere usmjereni prema budućnosti, prestižna i stalno jačajuća ekonomija i mnogo više privlače pažnju posjetitelja.

Investitori koji planiraju preseljenje u Tursku, osim upoznavanja s zemljom, također će moći pronaći ljude koji govore njihovim jezikom. Međunarodni građani će moći iskoristiti mogućnosti za investiranje, čak i ako ne žive u Turskoj. Dakle, koje prednosti mogu imati investitori u Turskoj?

Dozvola boravka: Stranci koji planiraju ostati u Turskoj duže od dozvoljenog vremena po vizi ili bezviznom režimu, ili više od devedeset dana, moraju dobiti dozvolu boravka. Građani mogu podnijeti zahtjev za ovu dozvolu preko konzulata svojih zemalja. Mogu podnijeti zahtjeve za kratkoročnu i dugoročnu dozvolu boravka, porodičnu dozvolu boravka, studentsku dozvolu boravka i druge.

Dobijanje turskog državljanstva kroz investicije: Za postizanje državljanstva Turske, investicije u nekretnine postaju sve vrijednije. Na taj način, međunarodni investitori stječu pravo na državljanstvo, uključujući pravo na vlasništvo i dozvolu boravka.

Bezvizno putovanje: Iako se pravila posjete Turskoj mogu razlikovati od zemlje do zemlje, građani 6 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Bahrein, Ujedinjene Arapske Emirate, Kanadu, Saudijsku Arabiju i Oman, moći će iskoristiti bezvizni režim na 90 dana svakih 180 dana.

Investicije i iznajmljivanje nekretnina: Investitori mogu kupiti nekretninu za život, rad ili iznajmljivanje. Pod određenim uvjetima, mogu ostvariti prihod od iznajmljivanja svojih objekata u stranoj valuti.

Možete posjetiti Tursku i sastaviti svoje investicijske planove. Najdetaljnije informacije možete saznati u Realtor Global. Možete kontaktirati naš tim koji govori vašim jezikom, nalazi se pored vas tokom prodaje i poslije prodajne usluge i čini vaše procese još jednostavnijim. Vrijeme je da izgradite svoju investicijsku budućnost u Turskoj!

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...