Trziste Nekretnina u Istanbulu, Turska

Istanbul je godinama bio jedan od najvažnijih gradova na svijetu. Sa svojom istorijom, kulturom i prilikama, ovaj grad je u snovima mnogih ljudi. To čini svoje stanovnike toliko radosnim da je napuštanje Istanbula nemoguće. Istanbul je zanimljiva alternativa za investitore i pojedince koji žele da steknu nekretninu u inostranstvu, zbog svoje lepote i zbog toga što je ekonomski i društveni centar zemlje. Ako ste odlučili da kupite nekretninu u Istanbulu, čestitamo – to je odlična odluka jer ovaj grad ima mnogo toga da ponudi. I domaći i međunarodni investitori mogu imati koristi od ulaganja u nekretnine u Istanbulu. Sastavili smo sažetak prednosti kupovine nekretnina u Istanbulu.

Trziste Nekretnina u Istanbulu

RAZLOZI ZA KUPOVINU NEKRETNINE U ISTANBULU

Lokacija

Turska je u srcu Evrope, Evroazije, Bliskog istoka i severne Afrike, što je čini strateškom lokacijom. Istanbul je srce Turske i glavna kapija zemlje ka ostatku svijeta. Iz Istanbula možete kontaktirati milione klijenata i investitora širom svijeta. Ukoliko želite da kupite investicionu nekretninu u Istanbulu, nećete imati problema da pronađete kupca ili zakupca u ovom gradu, koji je veoma popularan kod stranih investitora.

Ekonomija

Istanbul je industrijski grad Turske. Ovaj grad služi kao platforma za domaće i međunarodne industrijske i komercijalne aktivnosti, kao i za multinacionalne korporacije i strane investitore. Vaša nekretnina će uvijek biti privlačna ako živite u raju takvog potencijala. Kupovina kuće u Istanbulu jedna je od najsigurnijih investicija koje možete napraviti.

Troškova života

U poređenju sa drugim evropskim gradovima, Istanbul nudi izuzetnu vrednost za novac. Zbog fluktuirajućeg kursa, mnogi stranci u Istanbulu žive luksuznim načinom života. Ako ostanete u svom domu ili ga koristite kao posrednik za stvaranje prihoda, možete iskoristiti luksuzne izglede Istanbula.

Jednostavna prodaja

Ako posjedujete kuću u Istanbulu, užurbanom gradu koji nikada ne prestaje da daje energiju, možete je prodati u bilo koje vrijeme. Nekretnina u Istanbulu zadržava svoju vrijednost zbog brzog tempa grada, poslovnog života i velikog razvoja. Bezbroj mogućnosti čine Vašu kuću privlačnijom svakim danom.

Državljanstvo

Turska, jedna od najlogičnijih zemalja za dobijanje državljanstva. Za ulaganje od najmanje 400.000 USD u nekretnine moguće je dobiti tursko državljanstvo. Tursko državljanstvo možete dobiti brzo i pristupačno kroz ovaj pristup kupovini, koji traje samo nekoliko mjeseci. Čak i ako ne podnesete zahtjev za državljanstvo, imat ćete priliku da dobijete boravišnu dozvolu koja vam omogućava da se lako krećete po Turskoj i vraćate se kad god poželite.

Hrana

Istanbul ima kombinaciju kulture ishrane iz cijelog svijeta. Svakom strancu će biti dostupna domaća kuhinja, ali turska hrana može biti najraznovrsnija i najpoznatija širom svijeta. Istanbul je kulturni melting pot, a svi ovi uticaji imaju pozitivan uticaj na kulinarsku scenu. Dakle, dok ste ovdje, zaboravite na strane (brze) lance hrane i probajte autentičnu tursku kuhinju.

RAZLOZI ZA KUPOVINU NEKRETNINE U ISTANBULU

GDJE KUPITI NEKRETNINE U ISTANBULU

Ako ste već upoznati sa Istanbulom, možda znate gdje tražiti mjesto za život, bilo poslovno ili kao kuća za odmor. Međunarodni investitori i pojedinci koji žele saznati više o Istanbulu, s druge strane, često su zbunjeni oko toga koji je kraj za njih najbolji. Ovo je vrlo razumljivo.

Istanbul dijeli tursku regiju sjever-jug na evropski i azijski dio, koji se nalaze na suprotnim obalama Bosfora. Ispred azijske obale nalazi se i niz ostrva poznatih kao Prinčevi. Bosfor je važan aspekt infrastrukture Istanbula. Zajedno sa rijekom Zlatni rog koja teče iz njega, imperije su se milenijumima borile za kontrolu nad njim. Sada služi kao veza između azijskog i evropskog kontinenta.

Okrug Fatih je najpopularnija destinacija za turiste u Istanbulu. Ovu lokaciju treba uzeti u obzir svi koji žele ostvariti prihod od kratkoročnog najma od odmora. Prelazimo Zlatni rog, zadržavajući se na evropskoj strani, i stižemo u četvrti Taksim i Beyoglu, koje lokalno stanovništvo naziva "Novi Istanbul" jer nude najbolji noćni život i mogućnosti kupovine. Mnogi turisti u ovim područjima također rezerviraju smještaj za samostalan boravak.

Levent je najpopularniji za poslovanje. Iako je turizam centar uspjeha Istanbula, on je također centar poslovanja, finansija i ekonomije. Postoje mnoge komercijalne nekretnine dostupne u pojedinim okruzima, kao što su Levent, Maslak i Esenyurt. Dva najviša nebodera često se takmiče za titulu najviše zgrade, ali Levent ima dodatnu prednost što se nalazi na glavnoj liniji metroa, što olakšava putnicima da stignu do svog radnog mjesta. Ostale oblasti za komercijalne nekretnine uključuju Sisli, Kagithane i Esenyurt.

GDJE KUPITI NEKRETNINE U ISTANBULU

Bešiktaš je poznat kao skupa četvrt u Istanbulu. Kada je u pitanju kupovina nekretnine u Istanbulu, važno je zapamtiti da su rezidencije koje se nalaze na obali Bosfora među najskupljim u zemlji. Vile yali, koje su kao ljetnikovci sagradili osmanski monarsi i članovi višeg sloja društva, dio su tog sektora. Mnoge originalne zgrade su pretvorene u hotele i muzeje, dok su druge još uvijek u privatnom vlasništvu i zaštićene. Vila Erbilgen procijenjena je na 200 miliona dolara. Po ceni kvadratnog metra, Bešiktaš, koji se nalazi na evropskim obalama, je najskuplji stambeni sektor.

Esenyurt je jedan od okruga sa najjeftinijim nekretninama u Istanbulu, koji se nalazi na rubu evropskog dijela između Kučukčekmečea i Bujukčekmečea. Nekoliko je razloga zašto su cijene kuća na ovom području niže od ostalih lokacija. Jedan od razloga je taj što se nalazi u unutrašnjosti, daleko od okeana. Esenyurt ima mnogo potencijala za jeftine kupce, jer je u fazi velikog razvoja za nekretnine van plana i novogradnje.

KOLIKO KOSTAJU NEKRETNINE U ISTANBULU

Istanbul ima jednu od najviših cijena nekretnina u Turskoj, a cijene tamo brzo rastu zbog njegovog ekonomskog rasta i modernih tehnologija u infrastrukturi koju prilagođava. Cijene jednosobnih kuća počinju od 34.000$, dvosobnih od 45.000$ i rastu.

Cijene kuća u Turskoj skočile su za 30,6% tokom 2021. godine. Međutim, realno gledano, rast cijena kuća je daleko skromniji, od 13% tokom 2021.

KOLIKO KOSTAJU NEKRETNINE U ISTANBULU

Porez na luksuzne stambene objekte i druge poreske mjere stupile su na snagu u januaru 2021. Porez na imovinu se nameće na stanove čija je vrijednost veća od 5 miliona TRY (619.000 USD). Postoje neki izuzeci od pravila. Oni koji posjeduju samo jedno prebivalište neće morati plaćati gore navedene poreze. Oni koji posjeduju više od jedne rezidencije neće biti oporezovani porezom na luksuzno stanovanje za ono boravište koje ima najnižu vrijednost.

Pristupačne cijene stanova, fleksibilni planovi plaćanja i mogućnost kupovine stambenog prostora na rate, zagarantovan kvalitet stanovanja i mogućnost dobijanja sertifikata su druge važne prednosti koje će vas zadovoljiti za posjedovanje kuće u Turskoj. Kupovina nekretnina u Istanbulu, Turska je sigurna, ali bilo da se skrasite ili investirate, trebali biste raditi sa pravim agentom za nekretnine! Profesionalac će Vam pružiti konsultacije i pomoć pri donošenju prave odluke, te Vam pomoći prilikom prenosa vlasništva, ali i nakon procesa kupovine.

 

 

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...