Recite '' MERHABA '' Za Povoljnu Investiciju U TURSKU


Turska je prošlog ljeta uživala u iznenađujućem porastu turizma nakon što je njena valuta propala, a strani odmarališi pohrlili u zemlju da iskoriste povoljnije cijene.


Kurs je učinio kuće pristupačnijim za strance koji žele kupiti nekretninu u Turskoj. Sada je najidealnije vrijeme za kupnju nekretnine u Turskoj. Možda ste vlasnik jeftine nekretnine, ali Turska može ponuditi više ukusa. Pogledajmo druge mogućnosti koje nudi Turska.


Lijepa turska ljetovališta na plaži, pristupačan životni stil, povoljne kuće za odmor ponovo se pokazuju neodoljivim za strance s 2018. godinom koja se oblikuje kao loša godina. U 2016. godini Turska je pretrpjela nagli pad interesa prekomorskih turista i kupaca nekretnina, uslijed razdoblja političkih poremećaja i blizine rata u Siriji. Ali danas svi znakovi ukazuju na preokret.


Turistička naselja uz prilično lijepe mediteranske i egejske obale Turske i dalje su vruća mjesta za strane vlasnike kuća, a jedan od onih koji uživaju u porastu popularnosti je Alanya.


Alanja, osjećajte se svježe Osjećajte toplo


Alanja je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na južnoj obali Turske. Ima toplu klimu tokom cijele godine. Idealno je odredište i za one kojima je sunce potrebno i zimi. Alanja ima prelijepu prirodu i vrlo bogato povijesno nasljeđe (uključujući Rimsko, Vizantijsko i Osmansko Carstvo). Zato Alanya ima toliko toga da ponudi.


To je lijepo mjesto za provoditi vrijeme, jesti vani je posebno dobra vrijednost i ugodno.


Ako želite kupiti nekretninu za investiciju ili samo želite kupiti drugi dom za život u Alanyi, obje su izvrsne odluke. Kao Realtoru, bit će nam drago da vam pomognemo u potrazi za vašim idealnim domom u Alanji. Naš tim stručnjaka čeka da sasluša vaše zahtjeve.


Istanbul - Kulturni i rezni rub


Sa svojom egzotičnom i zanimljivom kulturom sinteze istok-zapad, živopisnim bazarima i živopisnim urbanim životnim stilom, Istanbul ima sve uzbudljive mogućnosti koje biste mogli poželjeti u gradu. Međutim, posljednjih godina najviše stranog interesa dolazi od investitora koji iskorištavaju mogućnosti kupovine u njegovim stambenim četvrtima, poput Bahçeşehira, Esenyurta i Beylikdüzüa.


Istanbul je grad koji se nastavlja razvijati globalnim tempom zahvaljujući spremnosti vlade da privuče strane investicije i tri "Megaprojekta", uključujući novi aerodrom u İstanbulu koji je postavljen kao jedno od najvećih zračnih čvorišta na svijetu nakon završetka svih faza 2023. godine.


Turska se vraća naklonost međunarodnim turistima, a 2018. će biti rekordna godina u turizmu. Intenzivno su porasli zahtjevi za kupovinom nekretnina za odmor. Interes stranaca, posebno u priobalnim područjima zemlje, takođe raste, a odredišta poput Antalije, Alanje, Kušadasi, Bodruma, Datče nude velike vrijednosti sekundarnih domova.


Prema TUIK-u, turskom Zavodu za statistiku, podaci o nekretninama koje su kupili strani kupci povećali su se za 81,9% u januaru 2019. Prodano je 3168 kuća. Istanbul je u januaru 2019. bio na prvom mjestu sa 1361 kućom. Istanbul su slijedile Antalija sa 601 kućom, Ankara sa 182 kuće, Yalova sa 177 kuća i Yalova sa 162 kuće. Većinu su kupili irački državljani. Irački državljani u januaru 2019. kupili su 605 kuća u Turskoj. Irak su pratili Iran sa 305 prebivališta, Rusija sa 195, Afganistan sa 191 i Jordan sa 151 kućom.

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...