Popularna Mjesta u Turskoj koja se Mogu Istražiti s Muzejskom Kartom

Turska je destinacija poznata širom svijeta po svojem bogatom povijesnom i kulturnom naslijeđu, uključujući popularna mjesta na anatolijskom tlu koja su bila dom mnogim civilizacijama. Ova zemlja je prepuna veličanstvenih djela i značajnih arheoloških nalazišta. Jedan od najpraktičnijih načina za putnike i ljubitelje povijesti da istraže ovo bogatstvo u Turskoj je korištenje Muzejske Karte. Muzejska Karta nudi neograničen pristup brojnim muzejima i arheološkim mjestima širom Turske, čineći je izvrsnim alatom za one koji žele krenuti na putovanje istraživanja kulturnog naslijeđa. U ovom blogu pogledat ćemo neka od popularnih mjesta u Turskoj koja se mogu istražiti s Muzejskom Kartom.

Kako Nabaviti Muzejsku Kartu u Turskoj? Koje su Prednosti i Vrste?

Muzejska Karta je povlaštena kartica koju država pruža onima koji žele posjetiti muzeje, povijesna i kulturna mjesta, centre modernih tehnologija i prirodne zone u Turskoj. S ovom karticom, vlasnici dobivaju neograničen pristup muzejima i nekim arheološkim mjestima povezanim s Ministarstvom Kulture i Turizma širom Turske na jednu godinu. Muzejska Karta nudi brojne prednosti;

  • Neograničen pristup stotinama muzeja i arheoloških mjesta diljem zemlje
  • Lagan pristup povijesnom, umjetničkom i kulturnom naslijeđu
  • Prednost izbjegavanja dugih redova u muzejima i arheološkim mjestima
  • Informacije o kulturnim događanjima i izložbama

Muzejsku Kartu mogu kupiti kako domaći tako i međunarodni posjetitelji Turske. Postoje različite verzije kartice. Mobilna Muzejska Karta i Muzejska Karta+ važe za građane Republike Turske i nositelje plave karte. MuseumPass je dostupan posjetiteljima iz cijelog svijeta i međunarodnim investitorima koji žive u Turskoj. Ova kartica nudi slične prednosti ali se može razlikovati po cijeni i uvjetima korištenja. Kartica MuseumPass ima opcije kao što su Turska, Istanbul, Kapadokija, Mediteran, Egej itd.

Muzejska Karta može se kupiti online preko službene web stranice i mobilne aplikacije "Türkiye'nin Müzeleri"(Muzeji Turske), nazvane po Muzejskoj Karti. Nakon online kupovine, postoji i opcija slanja kartice na navedenu adresu kurirskom dostavom. Karticu također može kupiti direktno na blagajnama muzeja i arheoloških mjesta povezanih s Ministarstvom Kulture i Turizma. Mobilna aplikacija također pruža informacije o muzejima i arheološkim mjestima u blizini. Cijena Muzejske Karte važi jednu godinu od datuma kupovine. Cijenik se može razlikovati ovisno o vrsti kartice i ciljanoj publici. Pogodnosti i prednosti koje pruža kartica su nezaobilazna prilika za one zainteresirane za kulturu i povijest.

1. Muzej historije i iskustva Aja Sofija, Istanbul

Izvorno izgrađena kao jedna od najvećih katedrala na svijetu, a kasnije pretvorena u džamiju, Aja Sofija je jedan od najprepoznatljivijih simbola Istanbula. Ovo remek-djelo vizantijske arhitekture ima veliki kulturni značaj i za muslimane i za kršćane. Vlasnici Muzejske kartice mogu istraživati veličanstvene mozaike Aja Sofije, njenu ogromnu kupolu i povijesnu atmosferu.

2. Topkapi Palata, Istanbul

Poznata kao srce Osmanskog carstva, Topkapi Palata nalazi se na historijskom poluotoku Istanbula. Palata je vijekovima bila rezidencija i upravno sjedište osmanskih sultana. Korisnici Muzejske kartice mogu vidjeti luksuzne prostorije palate, haremski dio, svete relikvije i mnoge artefakte povezane s osmanskom historijom.

3. Antički grad Efes, Izmir

Ovaj fascinantan grad iz doba antičke Grčke i Rima jedan je od najbolje očuvanih antičkih gradova na svijetu. Efes, nekadašnji dom svjetskih čuda poput Hrama Artemide, nudi posjetiteljima nezaboravno putovanje kroz historiju. Muzejska kartica može se koristiti za posjet arheološkim iskopinama i antičkom teatru u Efesu.

4. Muzej na otvorenom Göreme, Kapadokija

Regija Kapadokija, poznata po kamenim crkvama i vilinskim kaminima, nudi jedinstveno iskustvo s Muzejom na otvorenom Göreme. S vašom Muzejskom karticom možete posjetiti crkve i manastire ukrašene freskama iz ranog kršćanskog perioda.

5. Anitkabir, Ankara

Anitkabir, mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Atatürka, jedno je od najvažnijih mjesta za posjetu u Ankari. Muzejska kartica može se koristiti za posjet Muzeju Atatürka i Muzeju Rata za nezavisnost, koji posjetiteljima pružaju detaljne informacije o životu Atatürka i priči o osnivanju Turske.

Također, lokacije poput Galata Kule, Rumeli Hisara, Istanbulske arheološke muzeje, arheološko nalazište Hierapolis (Pamukkale), Göbeklitepe, Alanya Kalesi, Muzej Antalije mogu se besplatno posjetiti s Muzejskom karticom. Vlasnici Muzejske kartice imaju neograničen pristup mnogim muzejima i arheološkim lokacijama u Turskoj. Ova kartica je posebno odlična investicija za one koji su zainteresirani za historiju i kulturu. S Muzejskom karticom možete uštedjeti vrijeme i vidjeti je kao priliku za bolje upoznavanje Turske.

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...