Da li je Sada Dobro Vrijeme za Ulaganje u Nekretnine na Sjevernom Kipru?

Očekuje se da će cijena nekretnina na Sjevernom Kipru porasti zbog dinamike regionalnog tržišta nekretnina. Zbog toga savjetujemo našim klijentima da kupe nekretninu već danas, dok su opcije za dobru rezidenciju po pristupačnim cijenama još uvijek dostupne. Imovine se onda mogu prodati uz profit kada cijene porastu.

Osim što je sigurna zemlja u kojoj stopa kriminala ne prelazi 1%, Sjeverni Kipar je zbog svoje lokacije u Sredozemnom moru idealna destinacija za mnoge ljude iz cijelog svijeta različitih nacionalnosti. Prepoznata je kao najsigurnija zemlja za život sa stopom kriminala od 0,7 posto i među vodećim zemljama u svijetu po kvaliteti života.

Mudra kupovina nove nekretnine na Sjevernom Kipru sada je sigurnija i bezbrižna zahvaljujući brojnim novim pravilima, s istim opasnostima kao i one povezane sa nekretninama na bilo kojem drugom stranom tržištu nekretnina.

Zašto kupiti nekretninu na Sjevernom Kipru

Skoro 320 sunčanih dana, što je daleko više nego u mnogim drugim zemljama.

Mnoge rezidencije na Sjevernom Kipru imaju pogled na more i planine.

Plaže na Sredozemnom moru su predivne

Voće i povrće koje je u sezoni

Niska stopa kriminala

Životni standardi najvišeg reda

međunarodne akademije (univerziteti)

Izuzetno vrijeme

Sjeverni Kipar ima pristupačne cijene stanova i nisku stopu poreza.

Priroda u svom najčistijem obliku

Sjeverni Kipar pruža razne mogućnosti ulaganja u nekretnine, sa širokim spektrom nekretnina dostupnih po različitim cijenama i sa jedinstvenim opcijama u zavisnosti od postojanja različitih gradova sa specifičnim aspektima.

Zašto kupiti nekretninu na Sjevernom Kipru

Gdje kupiti nekretninu na Sjevernom Kipru

Najveća područja na Sjevernom Kipru za kupovinu nekretnina su Kirenija, Iskele i Gazimagusa. Glavni grad Sjeverne Nikozije je najbolje mjesto za vas ako uživate u užurbanom gradskom životu. Da li biste radije živeli udobno u mirnom kraju? Lokacije koje su najbolje za vas su Lefke i Guzelyurt.

Nekretnine u Kireniji, Sjeverni Kipar

Na sjeveroistočnoj obali Sjevernog Kipra, Kirenija je dobro poznata turistička destinacija. U ovom drevnom naselju dostupan je svaki luksuz mediteranskog načina života. Brojne aktivnosti, zadivljujuće obale i udobne životne okolnosti privlače hiljade ljudi u ovo područje svake godine.

Najpoznatiji univerziteti na ostrvu nalaze se u Kireniji. To je jedno od najvećih područja za boravak studenata na Sjevernom Kipru. Zbog velikog broja turista i visoke studentske populacije postoji stalna potreba za stanovanjem. Svakim danom koji prolazi, vrijednost nekretnina u Kireniji raste.

Neka područja Kirenije, poput Esentepea, nedavno su dobila građevinske dozvole i doživjela su ogroman razvoj. Povećao se broj stambenih projekata, što je povećalo tržišnu konkurenciju.

Nekretnine u Famagusti, Sjeverni Kipar

Hiljade entuzijasta svake godine posjećuju Famagustu zbog njezine bogate povijesne pozadine i očuvane kulturne baštine. Pored duge istorije, ovo područje sadrži i najdublju luku na ostrvu. Famagusta je trgovački centar ostrva zahvaljujući svojim dobro razvijenim i uspostavljenim lukama.

Prekrasne pješčane obale, živahan noćni život i sunčano vrijeme cijele godine čine Famagustu popularnom destinacijom za odmor. Selo je takođe jedno od glavnih turističkih i obrazovnih centara Severnog Kipra.

Ove činjenice podižu potražnju za kućama koje se kupuju za iznajmljivanje u Famagusti, gdje stranci mogu zaraditi novac od ulaganja u nekretnine.

Nekretnine u Iskeleu, Sjeverni Kipar

Odgovor na pitanje "Koji je najbolji region za život na Sjevernom Kipru?" je vrlo očito: Iskele. Iskele su idealna lokacija za kupovinu ljetne kuće zbog mira, udobnosti i opuštenog načina života.

Glavne atrakcije Iskelea su pješčane plaže, tirkizno more i način života na odmoru tokom cijele godine. Jedna od najnaprednijih zajednica na ostrvu sada se nalazila u ovoj obalnoj regiji. Svakim danom sve je više stambenih projekata koji se završavaju ili planiraju.

Nekretnine u Sjevernoj Nikoziji, Sjeverni Kipar

Da li biste bili zainteresovani za život u metežu grada na ostrvu? Najveći grad za učenje o živopisnom stilu života u glavnom gradu mediteranskog ostrva je Severna Nikozija.

Glavni grad na Sjevernom Kipru je najlakše mjesto za sticanje prebivališta, zaposlenje i kupovinu imovine. Prijestonica metropola vrvi od mogućnosti za poslovanje i zapošljavanje, aktivnosti u slobodno vrijeme, ekskluzivne obrazovne institucije i vrhunske medicinske ustanove.

U smislu održivosti i potražnje, Sjeverna Nikozija bi mogla biti najbolja opcija za zarađivanje novca od dugoročnih iznajmljivanja.

Nekretnine u Lefki, Sjeverni Kipar

Grad na severu, Lefka gleda na zaliv Guzeljurt. Uglavnom je poznat po svojim prirodnim ambijentima koji oduzimaju dah i zgradama koje se ruše. Lefke je jedan od nekoliko odabranih kvartova u kojima možete uživati ​​u hladnim vjetrovima uz prekrasan pogled.

Gdje kupiti nekretninu na Sjevernom Kipru

Šta uzeti u obzir pri kupovini nekretnina na Sjevernom Kipru

Kupovina nekretnina na Sjevernom Kipru uvijek je dobra ideja, ali investitor bi također trebao postaviti nekoliko pitanja kako bi znao šta mu odgovara.

Važno je pažljivo proučiti dugoročne ciljeve kupca kako biste donijeli ispravnu odluku o lokaciji. Neki faktori koje treba uzeti u obzir su:

Hoće li kupac i njegova porodica stalno boraviti na Sjevernom Kipru?

Onda će morati da bira

Hoće li kupac koristiti nekretninu samo kao kuću za odmor?

Da li se od kupca traži da ispuni zahtjeve za minimalnu kupovnu cijenu da bi se kvalificirao za rezidentni ili investicijski program Sjevernog Kipra?

Postoje velike varijacije u cijenama nekretnina na Sjevernom Cipru ovisno o lokaciji, vrsti i veličini nekretnine, drugim determinantama i što je najvažnije ciljevima kupca. U mnogim područjima moguće je pronaći nekretninu po cijeni od oko 60.000 €, ili 100.000 €, pa čak i nekoliko miliona eura.

Prilikom kupovine nekretnine treba uzeti u obzir dodatne troškove za naknade i poreze, kao što iskustvo pokazuje, kupac nekretnine mora uštedjeti do 10% kupoprodajne cijene za naknade vezane za kupovinu kao što su pravne takse, takse za pečate i naknade za upis zemljišta, a porez na dodatu vrijednost se primjenjuje na nove nekretnine na Kipru (počevši od 5%). Pored naknada za otvaranje preduzeća i bankarske usluge.

Molimo ne ustručavajte se kontaktirati Realtor Turkey ako tražite bilo koju nekretninu na Sjevernom Kipru.

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...