Bosna i Hercegovina ubrzava korake na putu ka Evropskoj Uniji: Početak pregovora sa EU odobren

Bosna i Hercegovina čini snažne korake kao novi kandidat za širenje porodice Evropske Unije: Izjave Charlesa Michela, predsjednika Evropskog savjeta, signalizirale su značajan razvoj u jačanju veza zemlje sa EU. Michelova izjava "Vaše mjesto je u našoj evropskoj porodici" otvorila je vrata članstvu Bosne i Hercegovine u EU.

Proces evropske integracije za Bosnu i Hercegovinu započeo je aplikacijom za članstvo 15. februara 2016. godine, a nakon otprilike sedam godina čekanja, zemlja je stekla željeni status kandidata 15. decembra 2022. Ovaj uspjeh krunisan je 12. marta, kada je Komisija EU preporučila početak pregovora sa Bosnom i Hercegovinom.

Tokom Samita lidera, održanog u Briselu, šefovi država i vlada 27 članica jednoglasno su odlučili otvoriti novu stranicu u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine. Napredak Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u EU od velike je važnosti za regionalnu stabilnost i integraciju. Svaki korak koji Bosna i Hercegovina napravi ka pridruživanju evropskoj porodici oblikuje budućnost Evrope.

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...